______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

mandag 28. mars 2011

En annan historia

moderna2
Foto: Tuija Lindström og Robert Mapplethorpe via Moderna Museet

I går tilbragte vi formiddagen på Moderna Museet. Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at jeg likte fotoutstillingen best, men så har også Moderna en av Europas beste samling av fotografier, fra 1840 til i dag.

Nå viser de et utvalg fra sin enorme samling, kalt En annan historia. Fotografi ur Moderna Museets samling. Utstillingen er delt i tre, hvorav to av dem er åpnet. I kamerans våld tar for seg samtidens fotobaserte kunst, mens Se världen! viser arbeider fra 1920 til 1980. Til høsten åpner del tre, Skrivet i ljus, som hyller pionerene fra 1840 til ca 1930.

Det er allerede et stort spenn fotografer oppe; fra Inez Van Lamsweerde til Vibeke Tandberg, Hilla og Bernard Becher, Man Ray, Robert Mapplethorpe, Cindy Sherman og mange, mange fler. Så til og med ett fra min favoritt Irina Ionesco. Jeanloup Sieff har fått en egen utstilling der det bland annet er stilt ut noen magiske bilder fra Operaen i Paris (som forøvrig glir rett inn i disse Black Swan-tider).

En annan historia står ut hele 2011, så jeg foreslår at du tar deg en tur til Stockholm i løpet av året.

2 kommentarer:

  1. Fekk utrulig lyst til å ta ein Stockholmtur no! Må nok få det til i løpet av året.

    SvarSlett
  2. den utstillingen må jeg ta å se en dag :D

    SvarSlett