______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

tirsdag 10. mai 2011

Den hemmelige hagen

hemmelig1
hemmelig3
Foto: Privat

Etter dette innlegget minnet en leser meg på Den hemmelige hagen, barneboka fra 1911 som har blitt alle barns yndlingsbok og alle filosofistudenters yndligspensum. Jeg har av ukjente årsaker aldri fått lest den, så forrige uke dro gikk jeg rett til barneavdelingen når jeg var på biblioteket. Og siden har jeg lest, på bussen, i senga, i parken, og jeg skulle ønske det aldri tok slutt, men i dag tidlig leste jeg den ut. Og nå har jeg ikke lyst til annet enn å ligge i en hage hele dagen og grave i jorda og følge med på knopper. Frances Hodgson Burnett skildrer engelsk landsens herregårdsstemning på beste vis, og den utgaven jeg fikk tak i (fra 1974) er så fint illustrert av Barbara Brown. Det store, mystiske huset med hundre avstengte rom, hagen ingen har vært i på ti år og klatrerosene vokser vilt, sure, bortskjemte barn som oppdager livslyst og glede i møte med frisk luft og luking, varme boller, nykjernet smør og fersk melk. Pur idyll.

TRANSLATION
I just finished The secret garden by Frances Hodgson Burnett, and I'm more obsessed that ever. All I wanna do is spend the days in a garden, eating hot buns and fresh milk.

11 kommentarer:

 1. Å, det er akkurat den utgaven jeg har. Det var favorittboka mi da jeg gikk på barneskolen. Leste den hele tiden, og lette etter hemmelige hager overalt.

  SvarSlett
 2. Favorittboka mi, sammen med Anne fra Bjørkely som barn. Filmen fra 1993 er også veldig fin.

  SvarSlett
 3. http://www.imdb.com/title/tt0108071/ Filmen fra -93 er jo helt herlig. Sikkert sett den 20 ganger!

  SvarSlett
 4. Hihi, jeg har den på engelsk, men har aldri orket å lese den.
  Sarah - Anne fra Bjørkely.. åh, må lese igjen snart. Jeg elsker Anne (og alle filmene!)

  SvarSlett
 5. Jeg synes jeg kan påstå å ha lest flere gode bøker i mitt liv, men den er og blir favoritten - helt siden første gang i kanskje femte klasse en gang.

  SvarSlett
 6. har noia for å se filmer etter å ha lest boka, de ødelegger alltid bildet i hodet mitt av hvordan ting skal være, men må vel nesten se denne.

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke fått lest boken ennå, må vente til etter eksamenstiden. Jeg har sett filmen, da, men det blir ikke helt det samme, selv om filmen i hvert fall er veldig fin.

  SvarSlett
 8. Det var akkurat den utgaven jeg hadde også! Og den er så fin! Nå minnet du meg på at jeg burde lese den igjen! Iiiih!

  SvarSlett
 9. Garden, hot milk and buns sounds perfect.

  SvarSlett