______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

tirsdag 31. mai 2011

Selsomt selskap

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Privat

Jeg og Roald Dahl har en ny morgenrutine. De fleste leste sikkert bøkene hans som barn, og voksenlitteraturen er minst like bra. Selsomt selskap kom ut i 1975 og består av utvalgte noveller fra tre samlinger gitt ut på 40-50-tallet, blandt annet den klassiske om Fru Maloney som dreper mannen sin med en frossen lammestek og deretter serverer den til politiet. Hver kveld begynner jeg på en historie, og hver morgen leser jeg den ferdig før jeg står opp. Noen ganger drømmer jeg hva som skjer i mellomtiden og våkner opp sånn passe forvirra. Jeg elsker Roald Dahl, han forklarer egentlig aldri hva som skjer, men det er aldri noen tvil om hvordan det ender heller. Dvs morbid og oftest helt grusomt.

TRANSLATION
I have a new routine: Every night I start reading a short story by Roald Dahl, and every morning I finish it before I get up. I love his morbidness.

11 kommentarer:

 1. Novellen om Fru Maloney er fantastisk bra. Og det er Roald Dahl også!

  SvarSlett
 2. Den novellen har jeg lest, jeg elsket den.

  SvarSlett
 3. Vet du om den samme samlingen finnes på engelsk? Og hva er i isåfall originaltittelen?

  SvarSlett
 4. Historien om Fru Maloney husker jeg at vi leste i norsktimene en gang. Det var en av de få norsktimene jeg virkelig koste meg.

  SvarSlett
 5. Haruhi: Nei, det er en norsk utgivelse, men det finnes flere engelske samlinger, feks Kiss Kiss, Someone like you og Switch bitch.

  SvarSlett
 6. Roald Dhal har alltid vert mitt favoritt forfatter, Han er genial.

  SvarSlett
 7. Men du, er det meningen at menyen skal være helt i bunnen av siden?

  SvarSlett
 8. Ja du, foreløpig er det sånn, vil liksom at inleggene skal være midstilte.

  SvarSlett
 9. Har ikke lest Roald Dahl siden barneskolen, så kanskje på tide med noe mer! Gøy med animasjon og ny.. meny?

  SvarSlett
 10. i used to love roald dahl... haven't read anything by him in years!

  SvarSlett
 11. Åh, den boken kjøpte jeg nettopp på fretex, samme versjon til og med! Han er virkelig fantastisk!

  SvarSlett