______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

fredag 5. august 2011

Must we burn Sade?

img_6
Foto: Privat

Nå bare begynner vi igjen da dere. Jeg har kjøpt bøker! Vanligvis er jeg storforbruker av biblioteket, men noen ganger vil man jo bare eie en bok og lese den igjen og igjen. Jeg er som jeg såvidt nevnte blitt sykelig opptatt av Marquis de Sade, eller Donatien Alphonse François, som han egentlig het. Først dro jeg på Ark Egertorget for noen uker siden der de endelig hadde fått inn et par eks av 120 Days of Sodom. Den er så himla tjukk, men mest fordi utgaven er full av tilleggstekster, blant annet et essay av Simone de Beauvoir. Jeg leste på i noen dager, men så ble det 22. juli og det føltes liksom ikke helt riktig å lese om sodomi og drap og lignende lenger. Men nå har jeg begynt så smått igjen. Dessuten var jeg innom Cappelens Forslag for første gang i går (forøvrig, SÅ bra), og fikk med meg ett av to eksemplarer av Justine, som er oversatt til norsk av Jens Bjørneboe. Mmm. Valgte den i pocket. Elsker pocket. Kommer tilbake med mer når jeg har lest ut begge.

PS. Kanskje noen som lurer på om jeg leser noe annet enn erotikk og svaret er... eh nei. (Fant Henry Millers Opus Pistorum på et bakgårdsloppis her om dagen, ganske funny men dessverre helt grusomt oversatt til norsk.)

TRANSLATION
Ok let's get this blog going again. As I previously mentioned I'm a tad obsessed with Marquis de Sade these days, I finally found 120 Days of Sodom a couple of weeks ago. Yesterday I went to the newly opened independent bookshop Cappelens Forslag here in Oslo, and came back with a copy of Justine from 1970. I'll get back to you when I've finished both.

4 kommentarer:

  1. just watch porn already

    SvarSlett
  2. Historien om O er bra :) Men den har du sikkert for lengst lest.

    SvarSlett
  3. Elsker Cappelens Forslag! Min største sommerhobby er å titte i bokhandlere, og denne som er nesten naboen min er perfekt.

    SvarSlett