______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

fredag 19. august 2011

Rutine

img_19
Foto: Privat

Vi har nå kommet til ansiktsrutinedelen i mitt lille organiske prosjekt. Men før jeg begynner produktnamedroppinga, la dette være helt klart: Jeg får på ingen måte betalt av noen for å skrive om følgende produkter. Hadde jo på en måte ødelagt troverdigheten litt. Ok. Fra venstre mot høyre:

Burt's Bees Orange Essence Facial Cleanser. Sulfatfri, parabenfri og ftalatfri ansiktsrens i form av en tjukk, orange, geleaktig masse. Lukter sterkt appelsin og fjerner sminke og dritt på en skikkelig måte selv om den er såpass mild. Pass på sitrusallergi. (Ps. Ftalater er heldigvis i mange former forbudt i Norge, det kan du lese mer om her hvis du er interessert.)

Pukka organic rosewater er opprinnelig en ayurveda-greie, dvs Indisk alternativ medisin. Jeg bruker det som toner eller bare en liten oppfriskning, mest fordi jeg elsker roseduft.

Weleda Almond er en mild fuktighetskrem som trekker inn i huden nesten før du har rukket å smøre den på. Den er derfor ikke spesielt drøy, men ellers fin. Jeg bruker for øyeblikket faktor 50-solkrem som dagkrem, og har denne som backup når det er overskya eller jeg bare er inne. Nå som det snart er høst skal begge byttes ut med en dagkrem med solfaktor (tips? Må være superfuktighetsgivende + ha minst spf 15).

Dermalogica Multivitamin power recovery masque er på ingen måte organisk, men så sykt bra at den har fått innpass likevel. Huden bare vrir seg i velvære, bruker den som nattkrem, våkner med babyface. Sykt dyr, lukter Jack Daniels, men er så verdt det.

Julia Lawless' avokadoolje har jeg skrevet om før, den brukes til litt alt mulig, på kroppen etter dusj, som barberingsprepp til leggene, i ansiktet etter aspirinmaske og som nattkrem når jeg har pause fra Dermalogica. Bruker den også som baseolje til å blande i følgende:

Julia Lawless grapefruktolje. Antiseptisk og sterkt som faen, prøvde å ta ufortynna i hele ansiktet en gang, ikke så lurt. Bland heller et par dråper i en liten håndfull baseolje. Bra når du trenger å rense opp skikkelig.

Citrosept aka grapefruktkjerneekstrakt. Sterkere og mer tyktflytende enn vanlig grapefruktolje. Er egentlig kosttilskudd, men kan brukes utvortes også. Jeg bruker det i hjemmelagde ansiktsmasker eller rett på kviser, de forsvinner mens du ser på typ.

TRANSLATION
My current facial routine: Burt's Bees Orange Essence facial cleanser, Pukka organic rosewater, Weleda Almond facial cream, Dermalogica Multivitamin power recovery masque, avocado oil, grapefruit oil, grapefruit seed extract. For more details try translating the post.

11 kommentarer:

 1. Så hvor får man kjøpt all denne herligheten?

  SvarSlett
 2. Apparently Embryolisse is meant to be da shit (see: http://intothegloss.com/2011/05/gaia-repossi-jewelry-designer/), but I don't know where to buy it where I live...oh yeah, the internet I guess...

  but I'm still fine with my Kiehl's cream although it doesn't have any SPF...

  SvarSlett
 3. tetter ikkje dermalogica multivitamin power recovery masque porene hvis du har den på hele natta? og kor mye koster det?

  SvarSlett
 4. Origins A Perfect World SPF 25, den er vel temmelig øko og fri for parabener og annet rusk. Selges visst på Esthetique!

  SvarSlett
 5. Morsomt! Burt's Bees har jeg faktisk kjøpt til babyen. Riktig nok Burt's Bee Baby.

  Ikke så dumt å bruke organiske produkter på seg selv heller kanskje... Takk for tips!

  SvarSlett
 6. du kan sjekke på

  http://www.strawberrynet.com og søke på Biotherm.

  jeg har skikkelig tørr hud på nesen og flasser mye, så jeg har dagkrem fra biotherm med spf 15, og nattkrem fra biotherm. de er skikkelig bra! de er ikke så sinnsykt dyre, ca 300kr, men de varer lenge. kommer i posten ganske fort etter bestilling. Biotherm har mange produkter både for fet, normal/blandet og tørr hud.

  jeg har et innlegg på bloggen hvor jeg har tested flere produkter fra Biotherm og skrevet om hvordan de virker. :)

  SvarSlett
 7. your so DAMN hot in donkeyboy -ambitions.

  SvarSlett
 8. anonym: alt organisk er fra røtter eller lavprishelsekosten i bogstadveien, dermalogica får du kjøpt på f.eks oslo hudpleieklinikk

  anonymous: naah embryolisse is full of mineral oil, not my cup of tea

  alex: ikke umiddelbart, men jeg har den ikke på hver natt da. 570 tror jeg jeg betalte. upsi

  anonym: takk! origins a er nå up for discussion.

  ranveig: haha, så bra!

  silje: biotherm-kremer har silikon i seg, ikke så bra.

  anonym: eeeeh thanks

  SvarSlett
 9. Fine tips! :) Sprayen fra Pukka vil jeg prøve!
  Med mindre du har hørt om "skjønnhetsbibelen", sjekk ut skjønnhetsbloggen til Det Nye http://detnyemari.bloggr.no/2011/08/21/skjønnhetsbibelen/#comments En bok om mange forskjellig produkter!

  SvarSlett
 10. what's wrong with mineral oil? :(

  SvarSlett
 11. Må arrestere deg litt og andre som sier produktene er organiske.Det heter ØKOLOGISK på norsk. Organic=Økologisk. Føler folk som sier organisk ikke vet noe om det og at de bare følger trenden.Blir lettere irritert når folk sier det eller skriver det.
  Her kan du lese om Organisk hvis du tror det er det du holder på med:) Ha fortsatt en fin dag.
  http://no.wikipedia.org/wiki/Organisk

  SvarSlett