______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

fredag 2. september 2011

Laktat og sitronsyre

img_9
img_26
Foto: Privat

Siden mikroskopsettet mitt og destilleringsmaskinen jeg lagde av en 1,5 liters colaflaske etter å ha lest Parfymen som 12-åring (?) ligger igjen i boden til foreldrene mine, må jeg for tiden nøye meg med å leke farmasøyt på kjøkkenbenken. Fokus ligger på ting man kan putte i ansiktet. For eksempel denne sitronmelkgreia som kan brukes som kombinert peeling, ansiktsvask og nattpleie (lukter litt surt så jeg pleier ikke ha den på om natta. Men det er visst bra). Oppskriften er verdens enkleste: Skvis ut saften av en halv sitron i en liten bolle. Hell over ca 0,5 dl melk. Og rør sammen. Det blir litt ekkelt og klumpete, men ikke la det stoppe deg fra å massere det inn i ansiktet. Jeg lærte av sminkøren som var med til Paris at bomullsdotter ødelegger huden, så jeg bruker fingrene, men det går også an å bruke en liten svamp. Uansett. Masser inn i huden et par minutter. Melkesyra virker eksfolierende og beroligende, mens sitronen renser og bleker bort arr. For maks effektivitet kan du la det være på huden mens du sover, eller så kan du gjøre som meg og skylle det grundig av og erstatte med et tjukt lag Dermalogia.

TRANSLATION
Today's beautytip: Mix equal parts of lemon juice and milk, massage onto face and leave it overnight. Or wash it off, if you, like me, think the smell is a little iffy. Exfoliates, calms and purifyes the skin.

11 kommentarer:

 1. Du verden, her ruller det inn med gode tips Maja!

  SvarSlett
 2. Hvordan kan bomullsdotter ødelegge huden?

  SvarSlett
 3. Vil sitronsyren bleke huden? Ikke alle som kler melkehvit hud.

  SvarSlett
 4. joachim: haha :)

  anonym: bomull skraper opp huden på mikronivå. visstnok.

  anonym: i og med at hudcellene detter av så følger automatisk evt brunfarge med, ja.

  SvarSlett
 5. jeg tør forresten å påstå at alle med anlegg for det kler melkehvit hud.

  SvarSlett
 6. i just gave myself two face masks tonight (bored). first this one: http://www.balmbalm.com/organic-skincare/hibiscus-face-mask.html
  then a homemade one with honey, almond oil, egg yolk and yoghurt.
  putting egg on your face is kind off gross, but i have to admit my skin is looking pretty amazing right now haha. i'll try the lemon and milk thing next time though, it sounds good!

  SvarSlett
 7. "anonym: bomull skraper opp huden på mikronivå. visstnok."

  Jeg vil ikke tro at bomull skraper opp huden noe særlig mer enn for eksempel en peeling. (feks den du viste her)

  SvarSlett
 8. caroline: cool! i'm a big fan of yoghurt-based masks too, haven't tried eggs though, haha.

  anonym: melk og sitronsaft er flytende og kan ikke skrape opp noe som helst, peelingeffekten er kjemisk. bomull derimot, består av små fibere. men du må jo tro hva du vil såklart.

  SvarSlett
 9. Nei, det kan godt hende, altså. er ingen hudterapeut. Med peelinger og slikt mente jeg også disse standardskrubbene med -prikker- i, om du skjønner hva jeg mener. Skal prøve denne masken, sånn at jeg kan uttale meg om den, ikke sant.:)

  SvarSlett
 10. men hva ville vært et bedre substitutt for bomullsdotter? muligens bare kutte ut alt som heter toner, sminkefjerner etc. (?)

  SvarSlett
 11. agnete: :) ja, det har du nok helt rett i, mange vanlige peelinger er ikke bra i det hele tatt.

  regine: fingrene, eller svamper type sånne: http://www.olehenriksen.com/p-22-complexion-sponges.aspx

  SvarSlett