______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

tirsdag 20. september 2011

Reisereferat del 1

ny3
ny1
ny4
ny5
ny7
ny6
ny2
ny8
Foto: Privat

Mandag kveld klokken 8 gikk jeg på flyet på Newark, leste ett kapittel pensum, så en dårlig film og sov litt - og plutselig var jeg i Norge og klokka var 10 om morgenen, vi tok toget til Oslo S og taxi hjem, perlegrå himmel og stearinlys. Så sov vi resten av dagen og eh nå er jeg i en kjellerleilighet på Rødvedt, meg og katten. Vi skal være sammen resten av uka. Over til reisereferatet:

1. De første dagene bodde vi her, i en loftsleilighet på Lower East. 110 kvadrat og 4 meter tak. Det tok oss hele uka å komme inn i New York-tid, så hver morgen våkna vi 5 og så lyset gå fra grått til orange til hvitt.
2. Ti over åtte var vi på Katz, en over 100 år gammel jødisk deli med pølser på veggen og trashy amerikansk frokost. Jeg spiste pannekaker. Nam.
3. Så dro vi til Empire State Building... INGEN turistattraksjoner hadde jeg sagt, men det var fint altså. Føles som man får litt oversikt over byen. Det var smart å dra dit tidlig, nesten ingen kø og fin morgentåke.
4. Så var vi i Central Park, lå i gresset og spiste lunsj på Le Pain Quotidien som ligger midt i parken.
5 og 6. Og så var vi i verdens fineste bokhandel! Rizzoli på 31 west 57th street. Jeg kjøpte noe fantastisk som vi skal se på senere.
7 og 8. Stua og kjøkkenet og vårt velfylte kjøleskap. Første kvelden hadde vi bord på Schiller's, så vi dro og drakk vin og spiste østers til vi besvimte på stolene og da gikk vi hjem. Jetlag er hardt.

TRANSLATION
Back home. The first part of our trip we stayed in a loft on Lower East, woke up early from the jetlag, had breakfast at Katz, went to Empire State, Central Park and this amazing bookstore Rizzoli on 31 west 57th street. I bought something so cool, I'll show you later.

3 kommentarer:

 1. åhh, jeg elsker new york. og kan sitte en hel kveld og bare se på bilder fra new york og filmer om new york. dette innlegget gjorde meg glad

  SvarSlett
 2. hva gjorde du i drømmenes by og hvordan fant du alle de fine stedene å bo? var dette ren tilfeldighet eller nøye planlegging?
  godt du er tilbake igjen. nyter.
  o

  SvarSlett
 3. kjærlighetsferie. vi fant de på internett!

  SvarSlett