______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

mandag 17. oktober 2011

Angry blond

sherman
Foto: Cindy Sherman

Noen bilder fester seg bedre enn andre. Det er kanskje to år siden jeg så Cindy Shermans Untitled #122 for første gang, og det gjør fortsatt like stort inntrykk på meg hver gang jeg ser det. Dessverre hadde jeg ikke 144 394 dollar til å kjøpe originalen, så jeg nøyer meg med en postkortversjon fra Tronsmo. Knyttneven, øyet, den blonde parykken og Lynch-baserte lyssettinga, det er som om hele bildet dirrer. Det rommer hele min frustrasjon og sinne over at ting som det her og det her og det her (siste setningen? Wtf?) eksisterer. Fortsatt.

TRANSLATION
My favorite picture, Untitled #122 by Cindy Sherman.

14 kommentarer:

 1. Blir litt beroliga når eg ser andre som også får ein ryggmargsrefleks på galskapen der ute, takk og lov.

  SvarSlett
 2. jeg må innom tronsmo denne uka, nå som jeg skal til oslo. Bruke lang tid med nesa i alle bøkene, kjøpe noe fint.

  SvarSlett
 3. helt topp å se flere som reagerer. faen så provoserende. jeg koker

  SvarSlett
 4. min gode gud.. jeg blir helt.. har ikke ord!

  SvarSlett
 5. Det er mange måter å være kvinne på og ingen har rett til å sette fasiten. Man skal være forsiktig med å rette pekefingeren mot andre kvinner og skape en dårlig samvittighet for å være kvinne på "feil" måte. Hovedproblemet med en stor del av feminismen er at de utestenger en god del av kvinner som føler seg fremmedgjort av selve begrepet. Kvinnen er faktisk den eneste minoriteten som ikke klarer å stå samlet, sa en klok feminist en gang. Litt trist egentlig, at kvinner ikke klarer å løfte hverandre opp, når jeg vil påstå at det er nok å bekymre seg over menns undertrykking i mange land.

  SvarSlett
 6. Når det er sagt er jeg hjertens enig i at kommentaren til Ida Wulf er totalt upassende, og demoraliserende for alle kvinner i hele verden.

  SvarSlett
 7. Ja, jeg har nettopp skrevet 2845 ord om den kloke feministen. At vi ikke klarer å stå samlet (hvilket er en umulighet ettersom vi utgjør 50 % av verdens befolkning) betyr ikke at vi ikke klarer å løfte hverandre opp. Se på bloggverdenen for eksempel, tusenvis av jenter støtter og oppmuntrer hverandre hver eneste dag!

  Å kle av seg for det mannlige blikket for å bevise hvor mye man elsker kroppen sin derimot fremstår for meg som 100 % unødvendig. Jeg tror det bare bidrar til objektifiseringen og at folk kan ha godt av å få litt dårlig samvittighet for det (regner med at det var det du sikta til).

  Ps. Folk som føler seg fremmedgjord av begrepet 'feminisme' bør kanskje lese seg litt opp på hva det innebærer; nemlig at man er for likestilling punk slut.

  SvarSlett
 8. Så, kan du forklare meg forskjellen på den objektifiseringen og denne: http://www.majacasablancas.com/2011/10/pink-room.html. Er det fordi den ene kan tituleres kunst mens den andre er på trykk i et kvinneblad? Og en annen ting jeg lurer på: Bør alle lese seg opp på temaer for å kunne være en del av en intelligent isme som bare er forbeholdt nettopp dem som har ressurser til å lese seg opp? Jeg vil tro at det utelukker en stor del av verdenssamfunnet.

  SvarSlett
 9. Absolutt. Jeg har ikke noe imot nakenhet - problemet blir når folk skal kle av seg for en sak. Hvor mange jenter tror du egentlig får noe bedre selvtillit av å se på kroppen til Nerdrumjenta? Jeg gjetter ikke så mange. Det verste eksempelet er kanskje Peta-reklamene. Grøss.

  Verdenssamfunnet, ja visst. Men det er få mennesker i Norge som ikke har mulighet til å låne seg en bok på biblioteket. Desto flere er det som "ikke vil kalle seg feminister" - fordi de forbinder det med usminka damer med hår under armene. Hvilket er ca like dumt som å tro at alle som går med Lacoste-genser er terrorister.

  Forresten tror jeg egentlig vi er relativt enige i denne saken, jeg inntar bare automatisk en negativ holdning fordi du kommenterer anonymt.

  SvarSlett
 10. "Many women feel ugly, so they don't even try to be feminine."


  Mange flotte refleksjoner rundt det å være kvinne her:
  http://www.jesus-is-savior.com/Womens%20Page/feminism_verses_femininity.htm

  SvarSlett