______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

tirsdag 5. april 2011

Betong og porselen

laura3
Foto: Privat

Ok. Siden jeg allerede er relativt frustrert over hullet noen har slått i taket på kjøkkenet vårt fra leiligheten over, tenkte jeg å fortsette å hisse meg opp litt. Det har seg sånn at jeg nylig bestemte meg for å gå til innkjøp av en foundation. Det blir fint, tenkte jeg. Litt porselenshud når jeg skulle føle for det. Så jeg gikk på Steen & Strøm. Der hadde de ikke en eneste en i hele lokalet som var lys nok. Så jeg gikk på Glassmagasinet. Samme problem der. Det eneste jeg fant var en sur ansatt som sa at jeg måtte bruke peeling og solpudder. Nei takk jeg tror ikke jeg må det gitt. Jeg fortsatte å besøke så og si alle parfymerier i hele Oslo, uten hell. På Gimle kunne en flink ansatt fortelle meg at man ikke tar inn de lyseste tonene til markedet i Norge, "fordi vi ikke trenger det". HÆ? Er ikke vi blandt de bleikeste i hele jævla verden? Jeg har fått med meg at en urovekkende del av befolkningen syns det er superfint å være superbrun, men jeg trodde ikke de blokkerte markedet for oss andre. Jeg har forresten er venninne som jobber på Vita, og hun kunne fortelle at kollegaen hennes pleide å anbefale kundene å kjøpe foundation som var to nyanser for mørk. Jesus.

Over til løsningen på mine problemer. Jeg googla litt før jeg sendte bud på Mariell nede i Paris, og noen dager senere sto jeg med en flaske fra Laura Mercier i hendene. Fargen heter porcelain ivory og er spøkelseslys, dvs helt perfekt. Hett tips. Den her altså.

19 kommentarer:

 1. LOL! Det ble jeg også fortalt da jeg skulle finne nytt ID pudder. "HERREGUD DU KAN JO IKKE BRUKE FAIR" "ehh jo det er den jeg bruker hele tiden". "Du må peele huden din og bruke solpudder" (så klæsjet hun solpudder i ansiktet på meg). Jeg trodde Gimle tok inn Laura Mercier i alle nyanser.

  SvarSlett
 2. hahaha, jeg HATER norske kosmetikkbutikkhjelper. De pusher på deg oransje, fete foundations som får deg til å se ut som en blanding mellom en gulerot og en barbie. huff, det er hardt å være bleik i norge.

  SvarSlett
 3. Åh, dette har irritert meg også! Alle bare "Ja, du får ta den lyseste da" Og det er den lyseste de har. DE ER ALDRI BLEKE NOK!
  Åh, dette irriterer meg. Nordmenn er jo bleike hele gjengen (Ihvertfall de som ikke tar sol ti timer i uka, bruker solpudder og fake tan). Trenger virkelig blekere sminke her i Norge, det er et problem for meg hele tiden. Åh.

  SvarSlett
 4. Ok, takk for tips! :) Jeg skrev forøvrig feil på KHIO, mente Kunstakademiet, ikke foto... *Surrehue*

  SvarSlett
 5. jeg har det samme problemet selv. og spurte min gode venn ♥jan thomas♥ om råd. det eneste han kunne si var at det finnes lys foundation i finland. så han håpet norge også fikk det snart.
  *h

  SvarSlett
 6. Grøss.. Var du innom Bobbi Brown oxo? Der har de en slags concealer i ikke-fargen porcelain som funker flott, men har ikke prøvd den i hele trynet diverre.

  SvarSlett
 7. Dette innlegget er så sant. De aldri noensinne har et grunnlag eller makeup blek nok for meg heller! Det er så frustrerende. Jeg skal prøve Laura Mercier. Jeg er så glad at du er blogging igjen, var du virkelig gått glipp av. Jeg beklager min norsk er så forferdelig / grusomt / pinlig.

  SvarSlett
 8. Thank youuu! Finally noe for oss med ekte, nordisk hud. Er ikke storforbruker av foundation, så når jeg først kliner på er det greit at jeg ikke ser ut som resten av fjortisbærtene her i bygda.

  SvarSlett
 9. Jeg er bleik som et laken. Må alltid kjøpe porselen-farger, alt annet er noe ræl på huden min.

  SvarSlett
 10. Åh, den ser nydelig ut! Jeg har samme problemet selv, ender opp med å velge ned lyseste, som da enten er lys grise-rosa, eller lysegul. Uansett så ser jeg ikke ut, og ender opp med å ta sol for å kunne passe inn i Kosmetikk-norges "lyseste" nyanser.

  SvarSlett
 11. Kan du forresten poste et bilde en gang hvor du bruker den? Har utrolig lyst til å se et naturlig foundation-ansikt.

  SvarSlett
 12. jess! har btw kjøpt ein concealer(select cover-up heiter den) fra mac som er bra for oss spøkelse, den heiter NW15!

  ps: likar når folk skriv "oxo".

  SvarSlett
 13. Btw Maja, ID har mineral foundation i alle nyanser, og jeg bruker den lyseste. Det gjør forsåvidt Karoline og Helene også, og vå får forskjellige resultater, så du burde prøve den ut. :-)

  SvarSlett
 14. brukte den før, men syns den var hakket for mørk. vet at de produserte den lysere før, men det har de tydeligvis slutta med. grr

  SvarSlett
 15. Jaja. Neste gang en av oss drar til Asia så får vi hamstre BB cream og selvhvitingskremer, etc. :p

  SvarSlett
 16. Har akurat det same problemet!!
  Eg flytta til England for nokre månader sidan, og har for fyrste gong i livet klart å finne ein foundation som er lys nok.

  SvarSlett
 17. Jeg hadde nettopp litt penger til sminke. Endelig! Sa jeg ville ha den lyseste foundationen, hun styrte på og når jeg fikk prøvd den hjemme blei jeg orange.. Hjertesukk. Så senere nummeret på internett og jeg hadde fått en som var fire hakk mørkere enn den lyseste.. Er man veldig lys i huden så er man det! En føler seg ikke mer fin av og være orange i hele trynet... grr

  SvarSlett
 18. Et godt tips til de som liker å bruke lyse puddere:
  everydayminerals.com og tikei.se
  Jeg har prøvd diverse fra begge stedene og bruker for tiden pudderfoundation fra tikei som er superblek, enda det ikke er den lyseste de har. Til forskjell fra ID, inneholder ikke disse merkene bismuth, som for enkelte kan irritere huden.

  SvarSlett