______________________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________ /KONTAKT /////////// TWITTER /////////// FORMSPRING /////////// BLOGLOVIN' /////////// KATEGORIER /////////// LINKER ______________________________________________________________________________________________________

torsdag 12. mai 2011

Eggleston-koden

willy5
willy9
willy8
willy7
willy6
willy2
Foto: William Eggleston

Mens Blogger har vært nede har jeg hatt mitt ukentlige internett-adhd-raid. Ikke noe jeg planlegger, det bare skjer av seg selv. Det begynner kanskje med at jeg kommer over et fint bilde, eller en blogg, så googler jeg litt, oppdager fotografer, finner flere bilder og googler litt mer og plutselig har jeg hundre faner oppe og skrivebordet fylt til randen. Beste jeg vet.

I dag for eksempel gjenoppdaget jeg William Eggleston, som jeg aldri har vært sånn superfan av før, men som jeg nå elsker. Det er som det åpna seg en luke i hjernen min, og nå kan jeg plutselig ta inn skjønnheten i de banale motivene og de deilige kodachromefargene. Jeg har hatt en sorthvittperiode i et halvt års tid, men nå vil jeg bare ta farge farge fargebilder (en av grunnene til at jeg foretrekker analogt; man må ta et aktivt valg på for eksempel det der). Mr. Eggleston må ha blitt skrekkelig gammel nå, men han er fortsatt aktiv som fotograf så vidt jeg vet. Han er kjent for å ha gitt fargefotografiet anerkjennelse i kunstverdenen - før 70-tallet var det bare sorthvittfoto som ble sett på som gallerimateriale.


TRANSLATION
On my weekly internet-raid today I rediscovered Willy Eggleston, who I used to be rather indifferent to but now love. Wanna start taking color photographs again (have been black and white obsessed since winter).

5 kommentarer:

 1. Blir så fascinert av gamle damer som fortsatt har så fine ben at jeg ikke klarte å fokusere på noe annet.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Tried to comment yesterday but Blogger hated everybody. I love how Eggleston and Stephen Shore helped color photography be taken seriously as gallery worthy! Also Stephen Shore takes delicious photographs of breakfast...

  SvarSlett
 4. i know, annoying. yeah i've seen those, he's great too!

  SvarSlett